Granola

Granola

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Torkade frukter och bär och lite citron ger smak till denna knapriga granola. Använd dina favoritfrukter och prova att smaksätta den med lite kanel eller kakao.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
  • 4 dl havregryn
  • 1½ dl dinkelpuffar
  • 1 dl hackade blandade nötter
  • 1 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • skal och saft av 1 citron
  • 1 dl vatten
  • Arla® Smör&rapsolja spray Kockserien Smör & rapsolja Spray
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ dl torkade blåbär
  • ½ dl torkat äpple

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda frön, havregryn, dinkelpuffar, nötter och salt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung. Pressa över citronsaften, spara det rivna skalet till senare. Tillsätt vattnet och blanda runt. Spraya smör&rapsolja över grynblandningen. Rosta i mitten av ugnen ca 45 min. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden.Tillsätt vaniljpulver, citronskal, blåbär och äpple. Vänd runt och låt stå minst 30 min i eftervärmen. Låt granolan svalna och förvara i en burk med tättslutande lock.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1940 kcal
  • Protein: 58 g
  • Kolhydrater: 162 g
  • Fett: 110 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem