Smulpaj med äpple

Smulpaj med äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(366 st)

60+ min

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 4 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Till servering, klassisk vaniljsås:

Gör så här:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.

Vaniljsås

  1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min.
  2. Ta upp vaniljstången.
  3. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna.
  4. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall.
  5. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem