Smulpaj med äpple

Smulpaj med äpple

Betyg

(365 st)

60+ min

Klassisk smulpaj med äpple. En oemotståndlig efterrätt att bjuda med hemlagad vaniljsås, grädde med lite vaniljsocker i eller kvarg med smak av vanilj.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

  • 4 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Till servering, klassisk vaniljsås:

  • ½ vaniljstänger
  • 2 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor och blanda med socker och kanel i en ugnssäker form. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Vaniljsås: Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen. Vaniljstången kan ersättas med 1 msk vaniljsocker som rörs ner i den kalla såsen

Tips:

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda® vaniljsås eller Arla Köket Kesella® kvarg vanilj.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 555 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem