Havrepannkakor

Havrepannkakor

20 min Mellanmål Frukost
Havre gör stor nytta för både miljön och kroppen. Havrepannkakorna blir lite annorlunda mot klassiska pannkakor, men oj så goda! Hittar du inte havremjöl i butiken? Mixa havregryn riktigt fint i en matberedare. Förvara mjölet i en burk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa till en klumpfri smet.
  • Vispa i resten av mjölken. Låt vila i 5-10 minuter (så är de lättare att steka).
  • Stek pannkakor på medelvärme i smör i en stekpanna. Lägg i lite smör mellan varven.
  • Servera med något av tipsen.
  • Gott att servera till pannkakorna: Vispgrädde, blåbär, hasselnötter och chokladsås Cottage cheese och mosade bär, Kvarg, rivet äpple och honung, Yoghurt, vallmofrön och passionsfrukt Kokt broccoli och smulad vitost Majskorn, bladspenat och riven ost
Klart!
Visste du att

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

143 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Ägg
3
Havremjöl
2 dl
Salt
½ tsk
3 dl
40 g