Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelkompott
Äppelkompott
40 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Vår äppelkompott är klassiskt kryddad med kanel och går utmärkt att frysa in. Servera den som tillbehör till efterrätter eller ät äppelkompotten med glass eller grädde.
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(205)
20 min
Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde
(131)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
10 min
Bärkompott med vanilj
(10)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i äppelklyftorna och koka dem mjuka utan lock, 10–12 min.
Klart!
Ingredienser
Äpplen
1½ kg
Vatten
2 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstänger
2
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(205)
20 min
Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde
(131)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
10 min
Bärkompott med vanilj
(10)
60+ min
Rabarber och jordgubbsmoussetårta
(159)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med svart vinbärskompott
(8)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
20 min
Plommonkompott med ingefära
(19)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum