Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Äppelkompott
Äppelkompott
40 min
Efterrätt
Går att frysa
•
Kommentarer
Vår äppelkompott är klassiskt kryddad med kanel och går utmärkt att frysa in. Servera den som tillbehör till efterrätter eller ät äppelkompotten med glass eller grädde.
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i äppelklyftorna och koka dem mjuka utan lock, 10–12 min.
Klart!
Ingredienser
Äpplen
1½ kg
Vatten
2 dl
Strösocker
1 dl
Kanelstänger
2
Andra liknande recept
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(215)
Höstpannacotta med tre olika toppingar
(6)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med plommonkompott
(8)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
25 min
Rabarberkompott
(98)
20 min
Äppelkompott med päron
(1)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
20 min
Plommonkompott med ingefära
(19)
Budget
20 min
Cheesecakekräm med svart vinbärskompott
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum