Krabbelurer

Krabbelurer

20 min Mellanmål Fika
Krabbelurer är en härlig blandning av amerikanska pannkakor och sockerkaka. Stek smeten i plättlagg med mycket smör. Vänd sedan nystekta krabbelurer i socker och kanel - världens godaste mellis! Servera dem ljumna med äppelmos och kvarg.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krabbelurer/

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
  • Smält smör i en stekpanna eller plättlagg. Klicka i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  • Blanda socker och kanel i en djup tallrik. Vänd nystekta krabbelur i kanelsockret.
  • Servera krabbelurerna ljumma med kvarg och äppelmos.
Klart!
Energi:

95 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Stort ägg
1
Strösocker
½ dl
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
2 msk
Till servering:
Strösocker
½ dl
Malen kanel
2 msk
2 dl
Äppelmos
2 dl