Krabbelurer

Krabbelurer

Världens godaste mellis får du med dessa krabbelurer som är vända i socker och kanel. Servera dem ljumna med äppelmos och yoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölk, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
  • Smält smör i en stekpanna eller plättlagg. Klicka i smeten och stek krabbelurerna på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  • Blanda socker och kanel och vänd krabbelurerna i blandningen när de fortfarande är varma. Servera ljumma med sylt eller äppelmos och ev grekisk yoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

95 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Stort ägg
1
Strösocker
½ dl
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
2 msk
Strösocker
1 msk
Malen kanel
½ msk