Äppelkaka med kanel och kardemumma

Äppelkaka med kanel och kardemumma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

En saftig och mjuk äpplelkaka med klassiska smaker av kanel och kardemumma. Serveras gärna ljummen med krämig vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljpulver poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och kardemumma i en bunke. Lägg hälften av äppelklyftorna i botten på en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klicka på smeten och lägg på resten av äpplena. Klicka smöret på äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Servera med vaniljsås.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem