Äppelkaka med kanel och kardemumma

Äppelkaka med kanel och kardemumma

Betyg

(28 st)

En saftig och mjuk äpplelkaka med klassiska smaker av kanel och kardemumma. Serveras gärna ljummen med krämig vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljpulver poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och kardemumma i en bunke. Lägg hälften av äppelklyftorna i botten på en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Klicka på smeten och lägg på resten av äpplena. Klicka smöret på äpplena. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min. Servera med vaniljsås.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem