Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Huvudrätt
Lämplig för frysning
Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hostgryta-med-svamp-och-apple/

Gör så här

  • Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken.
  • Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja.
  • Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  • Skala, koka och pressa potatisen.
  • Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja.
  • Koka upp grytan med crème fraiche och rör ner svamp, fläsk och äpple Låt koka några min. Strö över persilja och servera med t ex pressad potatis.
Serveringsförslag:

Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Gryta
Gryta
(85)
Klart!

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Energi:

500 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Benfri högrev
500 g
Gul lök
1
3 msk
Köttbuljong
1 tärning
Svartpeppar
1 krm
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
3 dl
Färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
200 g
Rökt sidfläsk
100 g
Äpplen
2
2 dl
Grovhackad färsk persilja
1 dl