Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(483 st)

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken.
  2. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja.
  3. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  4. Skala, koka och pressa potatisen.
  5. Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja.
  6. Koka upp grytan med crème fraiche och rör ner svamp, fläsk och äpple Låt koka några min. Strö över persilja och servera med t ex pressad potatis.

Tips:

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa: