Höstgryta med svamp och äpple
Går att frysa
•
Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Serveringsförslag:
Strö över persilja och servera med pressad potatis.
Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.
Energi:
500 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 35 g |
Ingredienser
Benfri högrev
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
3 msk | |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
½ msk |
Vatten
|
3 dl |
Färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
|
200 g |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Äpplen
|
2 |
2 dl | |
Grovhackad färsk persilja
|
1 dl |