Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Betyg

(372 st)

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g benfri högrev
  • 1 gul lök
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 200 g färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 2 äpplen
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 dl grovhackad färsk persilja
  • 1 kg potatis

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.

Skala, koka och pressa potatisen.

Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Koka upp grytan med crème fraiche. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. Låt koka några min. Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Tips:

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem