Apfelstrudel

Apfelstrudel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(105 st)

Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 syrliga äpplen
  • 1½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 1 ägg

Servera med:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel.
  3. Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten. Servera med vispad grädde och pudra ev med florsocker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 468 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag