Apfelstrudel

Apfelstrudel

Betyg

(79 st)

Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 syrliga äpplen
  • 1½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 1 ägg

Servera med:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel. Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten. Servera med vispad grädde och pudra ev med florsocker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 468 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem