Tunnbrödsrulle

Tunnbrödsrulle

45 min Huvudrätt
En mättande och smakrik tunnbrödsrulle med extra chilisting och härligt krisp av gröna äpplen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Potatismos:
  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10–15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm grädden och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör eller vispa moset luftigt.
Äppelsallad:
  • Tärna äpple och finstrimla purjolök. Lägg i en skål och blanda ner crème fraiche och smetana.
Tillbehör:
  • Stek korven i smör tills den är klar.
  • Skala och skiva rödlöken tunt, grovhacka persiljan och plocka bladen från salladen.
  • Fyll fyra tunnbröd med potatismos, äppelsallad, korv, rödlök, persilja, isbergssallad och rostad lök. Rulla ihop i smörgåspapper och servera direkt.
Klart!
Tips:

Byt ut persiljan mot färsk koriander eller mynta. Och önskar du ketchup och senap är det bara att lägga till i din rulle!

Näringsvärden, per port

Energi:

924 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 83 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Smala eller 4 tjocka kryddiga korvar, chorizo eller bratwurst
8
Potatismos:
Mjölig potatis
1 kg
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äppelsallad:
Gröna äpplen
2
Purjolök
½
2 dl
1 dl
Tillbehör:
Rödlök
1
Bladpersilja
20 g
Isbergssallad
½
Fyrkantigt mjukt tunnbröd
4
Rostad lök
1 dl