Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna

45 min
En saftig och god kaka som är perfekt när ni är många. Är det någon kakälskare som inte tål nötter? Strö över pumpakärnor istället!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen 175°.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
  • Smält smöret och blanda med mjölken. Rör ner smörblandningen i äggvispet och sikta ner mjölet i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Häll i smeten.
  • Skala och klyfta äpplena, blanda med socker, kanel och nötter. Strö äpplena över smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Låt kakan kallna. Skär upp i bitar och servera med vaniljsås.
Klart!
Energi:

239 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
4 dl
Vetemjöl
5½ dl
Bakpulver
4 tsk
100 g
2 dl
Topping:
Äpplen
ca 8
Malen kanel
4 tsk
Strösocker
4 msk
Grovhackade hasselnötter
1 dl