Äppelkaka i långpanna

Äppelkaka i långpanna

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

45 min

En saftig och god kaka som är perfekt när ni är många. Är det någon kak-älskare som inte tål nötter? Strö över pumpakärnor istället!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

  • 8 äpplen
  • 4 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl grovhackade hasselnötter

Servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och blanda med gräddmjölken. Rör ner smörblandningen i äggvispet och sikta ner mjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Häll i smeten. Skala och klyfta äpplena, blanda med socker, kanel och nötter. Strö äpplena över smeten och grädda ca 25 min. Låt kakan kallna. Skär upp i bitar och servera med vaniljsås.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 240 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem