Gulaschgryta med svenska smaker

Gulaschgryta med svenska smaker

Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Långkok som denna gulaschgryta smakar nästan alltid ännu bättre dagen efter.
Betyg (106 st)

Mitt betyg:

Gulaschgryta med svenska smaker

Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Långkok som denna gulaschgryta smakar nästan alltid ännu bättre dagen efter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 500 g högrev
  • 250 g kålrötter
  • 250 g palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kött- och viltfond
  • 1 äpple
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:

Gör så här:

Skär köttet i tärningar. Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min. Tillsätt köttet och bryn runt om tills det börjar få färg. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, fond, samt hälften av rotfrukter och paprika. Häll på vatten så att allt täcks. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 1 ½ tim. Kärna ur och tärna äpplet. Tillsätt det, resten av rotfrukterna och paprikan. Koka ytterligare 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Använd gärna rökt paprikapulver istället för vanligt. Du hittar det i kryddhyllan under namnet pimentón.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.