Gulaschgryta med svenska smaker

Gulaschgryta med svenska smaker

Betyg

(109 st)

Gulaschgryta på älg eller nötkött med härliga smaker av äpple, enbär och pepparrot. Långkok som denna gulaschgryta smakar nästan alltid ännu bättre dagen efter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g högrev
  • 250 g kålrötter
  • 250 g palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 10 enbär
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kött- och viltfond
  • 1 äpple
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i tärningar. Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min. Tillsätt köttet och bryn runt om tills det börjar få färg. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré, fond, samt hälften av rotfrukter och paprika. Häll på vatten så att allt täcks. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 1 ½ tim. Kärna ur och tärna äpplet. Tillsätt det, resten av rotfrukterna och paprikan. Koka ytterligare 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Använd gärna rökt paprikapulver istället för vanligt. Du hittar det i kryddhyllan under namnet pimentón.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem