Dansk fläskstek
3 tim
Huvudrätt
•
Denna danska fläskstek med kripig yta har en fin mild smak av äpple. Var noga när du skär igenom svålen så du får den riktigt krispigt. Servera gärna fläsksteken med äppelmos, rödkål och kokt potatis. Det är även gott att koka ihop stekskyn med vispgrädde!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
För att få ett knaprigt svål på fläsket är det viktigt att svålen skärs hela vägen och med ½ cm mellanrum - men var försiktig så att du inte skär köttet. Om svålen är repad i köttet riskerar du att köttsaften tränger in genom svålen och då är det svårare att få svålen knaprig.
Energi:
528 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,5 g |
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 51 g |
Fett: | 23 g |