Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn

50 min Fika Efterrätt
Lämplig för frysning
Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelpaj-med-havregryn/

Gör så här

Smuldeg:
  • Sätt ugnen på 165° eller 145° varmluft.
  • Skär smöret i kuber och nyp ihop med de torra ingredienserna.
Fyllning:
  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor.
  • Blanda äppelklyftorna med farinsocker, potatismjöl och kryddor och lägg i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
  • Fördela smuldegen över äpplena och grädda högt upp i ugnen ca 40 min.
  • Servera ljummen äppelpaj med vaniljsås.
Klart!
Energi:

682 kcal

Fiber: 4,2 g
Protein: 8,2 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 44,4 g

Ingredienser

Smuldeg:
125 g
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Flingsalt
2 tsk
Fyllning:
Stora äpplen
4
Farinsocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Inkluderad
Rårörd vaniljsås
10 min
Rårörd vaniljsås
(506)