Äppelpaj med havregryn
50 min
Fika
Efterrätt
Går att frysa
•
Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smuldeg:
Fyllning:
Energi:
682 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,2 g |
Protein: | 8,2 g |
Kolhydrater: | 62,9 g |
Fett: | 44,4 g |
Ingredienser
Smuldeg:
125 g | |
Havregryn
|
2 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Mandelmjöl
|
1 dl |
Strösocker
|
¾ dl |
Flingsalt
|
2 tsk |
Fyllning:
Stora äpplen
|
4 |
---|---|
Farinsocker
|
½ dl |
Potatismjöl
|
1 msk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen kardemumma
|
1 tsk |
Till servering:
5 dl |