Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(154 st)

Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Äppelkompott:

  • 3 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker

Smulkrisp:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1x1 cm tärningar. Lägg dem i en kastrull.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nyp ihop alla ingredienser till smulkrispet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 10 min.
  1. Vispa den syrade grädden, rör i vaniljsockret.
  2. Varva kompott, smulkrisp, syrad grädde och glass i portionsglas. Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag