Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(138 st)

Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äppelkompott:

  • 3 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker

Smulkrisp:

Gör så här

Gör så här

Skala, kärna ur och tärna äpplena i ca 1x1 cm tärningar, lägg i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till smulkrispet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 10 min.

Vispa den syrade grädden, rör i vaniljsockret. Varva kompott, smulkrisp, syrad grädde och glass i portionsglas. Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: