Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Betyg

(133 st)

Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Äppelkompott:

  • 3 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker

Smulkrisp:

Gör så här:

Gör så här:

Skala, kärna ur och tärna äpplena i ca 1x1 cm tärningar, lägg i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till smulkrispet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 10 min.

Vispa den syrade grädden, rör i vaniljsockret. Varva kompott, smulkrisp, syrad grädde och glass i portionsglas. Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem