Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass

Efterrätt
Som en snabb och underbart god smulpaj på höjden! Trifle är en brittisk dessert-tradition som alltid innehåller någon typ av frukt, grädde och kaka i olika lager – en utsökt tradition.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär äpplena i ca 1x1 cm tärningar. Lägg dem i en kastrull.
  • Dela och skrapa ur vaniljstången, lägg ner i kastrullen. Tillsätt vatten och socker, sjud ca 10 min. Ställ kallt.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Nyp ihop alla ingredienser till smulkrispet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa den syrade grädden, rör i vaniljsockret.
  • Varva kompott, smulkrisp, syrad grädde och glass i portionsglas. Börja med äppelkompott, avsluta med smulkrisp och toppa med glass.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Äppelkompott:
Äpplen
3
Vaniljstång
1
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
Smulkrisp:
Vetemjöl
1 dl
Havregryn
½ dl
Strösocker
¾ dl
Flingsalt
½ tsk
75 g
1½ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Vaniljglass
½ liter