Hummus

15 min Buffé
Hummus

Hummus är en underbart god kikärströra. Den ska göras med ljus tahini och endast smaksättas med pressad citron och vitlök. Det går utmärkt att göra hummus på färdigkokta kikärtor, men om du kokar dina egna kikärtor får du en extra len och krämig hummus. Ringla kallpressad olivolja över hummusen precis innan servering. Detta är det perfekta tillbehöret till shakshuka!

Ingredienser

Kokta kikärter, à ca 400 g
1 förp
Ljus tahini
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron, pressad saft
1
Vatten
½ dl
Salt
1 tsk

Till servering:

Pitabröd eller libabröd
4

Inkluderad

Pitabröd
2 tim
Pitabröd
(76)
Shakshuka
Budget
45 min
Shakshuka
(1)

Gör så här

  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  • Häll ljus tahini i en matberedare. Tillsätt skalad och skivad vitlök, pressad saft av citronen och vatten. Mixa ihop till ett tahinifluff.
  • Tillsätt kikärtorna och mixa länge till en riktigt slät och krämig hummus. Smaka av med salt.
  • Lägg upp hummusen i en djup tallrik. Bred ut hummusen i en cirkelsrörelse med en sked. Ringla över olivolja precis innan servering.
  • Njut av hummusen med pitabröd.

Serveringsförslag:

Pitabröd
2 tim
Pitabröd
(76)
Klart!
https://www.arla.se/recept/hummus/