• Artiklar
  • Grilla efterrätt – från fruktspett till foliepaket
Grillskolan

Grilla efterrätt – från fruktspett till foliepaket

Grilla efterrätt – från fruktspett till foliepaket

Runda av grillkvällen på bästa sätt med en söt dessert, även den från grillen. Här hittar du våra bästa tips och recept på riktigt smarrig grillad efterrätt.

Efterrätt på grillen – grilla frukt

Många frukter går utmärkt att lägga på grillen. Prova ananas, mango, meloner av olika slag, nektariner och persikor, plommon, päron, och äpplen på gallret en stund och upptäck hur sötman i frukten kommer fram på nya sätt. Trä upp på spett, strössla med kokos eller hackade nötter och toppa med hackad mynta.

Citrusfrukter som apelsin, citron, grapefrukt och lime kan du dela på mitten och lägga direkt på grillen. När frukten fått färg är den toppen att äta som den är eller att pressa över grillad fisk och skaldjur.

Grilla efterrätten i folie

Ta till vara på eftervärmen när middagen är färdiggrillad och lägg sommarens bär i foliepaket med lite socker eller honung på grillen. Blanda gärna björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar, krusbär, vinbär och rabarber och varför inte en skvätt likör i paketet? Mandelspån eller krossade biscotti är gott på toppen. Missa inte heller klassikern bananer i folie som späckats med din favoritchoklad – himmelskt gott!

Till de varma grillade frukterna och bären är glass, vispad grädde eller vaniljsås såklart pricken över i. Ladda upp för en riktigt helkväll vid grillen.

Recept på grillade efterrätter

grilla-efterratt.jpg

Grillad ananas med yoghurtglass

grillad-banana.jpeg

Grillad banan med honungsyoghurt och pistagenötter

grillade-nektariner.jpeg

Grillade nektariner

Klicka här för att se alla våra recept på grillade efterrätter