Grillad sparris och zucchini med vitost

Grillad sparris och zucchini med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

50 min

En krispig och örtig sallad som är ett perfekt tillbehör till vilken grillunch eller -middag som helst.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Häll av och spara oljan från vitosten. Skär bort den nedersta delen från sparrisen och vänd runt i lite av oljan. Skiva zucchini på längden och pensla skivorna med oljan. Skiva chilin tunt.
  2. Hetta upp en grillpanna. Grilla sparrisen ca 2 minuter. Ta upp och låt svalna. Grilla zucchiniskivorna 1 minut på varje sida. Ta upp och låt svalna.
  3. Lägg sparris, zucchini och chili i en salladsskål. Blanda med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Vänd ner rucolan och strö över vitosten vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Andra goda förslag