Grillad potatissallad med vitost

Grillad potatissallad med vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

1 tim

Att grilla grönsakerna, antingen på grillen eller i grillpanna, ger vilken potatissallad som helst ett rejält lyft. Extra gott på sommaren när primörerna är som bäst!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär bort blasten från rödbetorna och skölj noga. Koka potatis och rödbetor i saltat vatten i separata kastruller. Låt svalna. Skala och dela betorna i bitar. Halvera potatisen.
  2. Skär av stammen från broccolin. Skala och skär den i tunna strimlor. Riv skalet och pressa saften från halva citronen. Blanda med den strimlade broccolin.
  3. Dela broccolin i buketter och runt med potatis och rödbetor i rapsoljan. Grilla dem och snittytan på citronhalvan ca 5 min.
  4. Ta upp osten ur oljan. Pressa ned saften av den grillade citronen och honungen i oljan. Blanda till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp de grillade grönsakerna och rödbetsblasten på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med osten och strimlad broccoli.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag