Grillad potatissallad med vitost

Grillad potatissallad med vitost

1 tim
Att grilla grönsakerna, antingen på grillen eller i grillpanna, ger vilken potatissallad som helst ett rejält lyft. Extra gott på sommaren när primörerna är som bäst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-potatissallad-med-vitost/

Gör så här

  • Skär bort blasten från rödbetorna och skölj noga. Koka potatis och rödbetor i saltat vatten i separata kastruller. Låt svalna. Skala och dela betorna i bitar. Halvera potatisen.
  • Skär av stammen från broccolin. Skala och skär den i tunna strimlor. Riv skalet och pressa saften från halva citronen. Blanda med den strimlade broccolin.
  • Dela broccolin i buketter och runt med potatis och rödbetor i rapsoljan. Grilla dem och snittytan på citronhalvan ca 5 min.
  • Ta upp osten ur oljan. Pressa ned saften av den grillade citronen och honungen i oljan. Blanda till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp de grillade grönsakerna och rödbetsblasten på ett fat. Ringla över dressingen. Toppa med osten och strimlad broccoli.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Färskpotatis
600 g
Rödbetor med blast
500 g
Broccoli
250 g
Citron
1
Rapsolja
2 msk
1 burk
Honung
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm