Baba ganoush

Baba ganoush

Betyg

(10 st)

45 min

Baba ganoush är en röra gjord på rostad aubergine, en klassiker från många kök i mellanöstern och ett måste på meze-bordet!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • 2 msk tahini
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kallpressad olivolja
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 tunna pitabröd

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Ta ut plåten och vänd på auberginerna och fortsätt rosta ytterligare ca 30 min. Låt svalna och dra av skalet. Skala och pressad vitlöksklyftorna. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini. Mixa slätt och smaka av med salt. Bred ut aubergineröran på ett fat och toppa med lite olivolja, persilja och chiliflakes. Servera med pitabröd.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem