Kall sås till lax

Kall sås till lax

10 min
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!
https://www.arla.se/recept/kall-sas-till-lax/

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt stå kallt ca 30 min så smakerna sätter sig.
Klart!

Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.

Energi:

115 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 9 g

Ingredienser

3 dl
Stenbitsrom
2 msk
Färsk gräslök, finskuren
2 msk
Rödlök, finhackad
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Salt och svartpeppar