Kall sås till lax
10 min
•
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.
Energi:
115 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 9 g |
Ingredienser
3 dl | |
Stenbitsrom
|
2 msk |
Färsk gräslök, finskuren
|
2 msk |
Rödlök, finhackad
|
2 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|