Hamburgare

Hamburgare

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(391 st)

Hamburgare är klassisk snabbmat. Men egna hamburgare är något extra! Saftiga och goda, med precis det tillbehör som var och en gillar bäst. Mums!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 4 hamburgerbröd
  • ½ kruka krispsallad
  • 1 paprika i skivor
  • ½ rödlök i skivor
  • 20 g rucola

Dressing:

Gurkröra:

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till 4 tunna hamburgare.
  2. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
  3. Rör ihop ingredienserna till gurkröran.
  4. Duka fram hamburgare och alla tillbehör på bordet. Nu är det bara att montera sin egen hamburgare.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa: