Ägg - denna fantastiska ingrediens! Med ägg kan vi baka, laga goda frukostar och luncher. Ägget är en omåttligt populär råvara, och vi förstår varför! Här hittar du alla våra bästa recept som innehåll ägg. Låt dig väl smaka!
Läs merÄgg kan smaka milt och lätt, men kan också vara tunga och mättande. Det beror helt på hur du föredrar att tillaga dina ägg – koka eller steka? Även hönsens foder spelar roll för smaken, till exempel kan gulan bli helt orange och starkt smaksatt om hönsen har tillgång till grönt gräs.
Ägg är en riktig superingrediens som används i många olika rätter, vid bakning eller i röror och såser. Eftersom både äggvita och gula kan stelna beroende på temperaturen, passar ägg perfekt som ingrediens i en maträtt som behöver stelna, som en omelett eller matpaj.
Äggvita har skummande egenskaper som kommer fram genom vispning. Detta beror på näringsämnen som bildar skum kan binda luft – som i till exempel maräng!
Ägg är i säsong under hela året.
Ett kokt ägg har 137 kcal per 100g.