Grönkålspaj

Grönkålspaj

Betyg

(174 st)

Grönkålspaj med sprött pajskal och krispighet från flagad mandel passar lika bra på julbordet som till vinterlunch med en matig sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl för hand eller i matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Repa och tvätta grönkålen, koka den mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Pressa ut vätskan ur kålen och hacka den. Lägg kål, mandel och ost i pajskalet. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar. Häll smeten över kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem