Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Går att frysa
Fantastiskt recept på enkel mjuk pepparkaka. Perfekt att servera runt jul! Fyll köket med underbara dofter när du bakar denna mjuka pepparkaka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjuk-pepparkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad bakform. Grädda din mjuka pepparkaka i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
Klart!

Ingredienser

100 g
1½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Malen ingefära
1½ tsk
Malen kryddnejlika
1½ tsk
Malen kanel
2 tsk
Vetemjöl
3 dl
Bikarbonat
1 tsk