Mördegskakor
45 min
Mellanmål
Efterrätt
Går att frysa
•
Mördeg, receptet på en grunddeg till alla goda mördegskakor. En hel massa småkakor är gjorda av mördeg, bara att prova olika smaksättningar. Degen går också utmärkt att frysa och ta fram när det kommer gäster!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
200 g | |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Strösocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
4½ dl |
Fyllning till syltkakor:
Röd sylt, t ex hallonsylt
|
2 dl |
---|
Garnering till brysselkex:
Strösocker
|
1 dl |
---|---|
Röd hushållsfärg
|
1 krm |
Pensling till finska pinnar:
Ägg
|
1 |
---|---|
Hackad sötmandel
|
2 msk |
Pärlsocker
|
2 msk |
Pensling till uppåkrakakor:
Ägg
|
1 |
---|---|
Hackade pistagenötter
|
2 msk |
Pärlsocker
|
2 msk |