Är du vegetarian, eller vill erbjuda ett grönare julbord till dina gäster? Här har vi samlat våra bästa tips för att det vegetariska julbordet ska bli minst lika roligt som det klassiska.
1. Vegetarisk Jansson
I den här gröna varianten av vår älskade Jansson har vi ersatt anjovisen med syrlig syltlök.
2. Sallad på grönkål
Det går att göra hur mycket som helst med grönkål! Från chips och pajer till soppor och sallader. Här har vi valt att göra det sistnämnda:
2. Saffranskokt palsternacka
Den här krämiga palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.
3. Rödbetscarpaccio
Den här rätten är dekorativ och god att bjuda på som förrätt eller som tillbehör på buffén.
4. Pizza med cheddar och rosmarin
Pizza till jul? Ja säger vi! Ett perfekt tillbehör till exempelvis glöggminglet. Toppa gärna med lite goda fikon.
5. Vintrig sallad
Sötman från päronen och sältan från ädelosten skapar en riktigt god och fin vintersallad.
6. Potatisterrine
Imponera på gästerna med en ståtlig potatisterrine fylld med en massa god ost.
7. Köttbullar utan kött
Det går absolut att ta del av den underbara känslan av köttbullar utan att använda kött. Med dessa vegetariska köttbullar med frisk smak av citron och färsk timjan till exempel!
8. Saffransrisotto
Saffran ger en vacker färg, och framför allt riktigt god smak, till risotton.
9. Gratinerade portabellosvampar
De här fyllda svamparna är riktigt enkla att göra och blir försvinnande goda!
10. Vegetarisk sill
Vegetarisk sill gör du enkelt på shiitake-svamp. Här smaksatt med örter och citron.