Kålrotslåda
Går att frysa
•
Kålrotslåda är en traditionell rätt som ofta serveras på julbordet i Finland. Kålroten kokas mjuk, för att sedan blandas med grädde, ströbröd, ljus sirap, malen ingefära och muskotnöt. Kålrotslådan gratineras med ett täcke av ströbröd och lite smör. Ett gott vegetariskt inslag på julbordet!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
458 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6 g |
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Kålrötter
|
1 kg |
---|---|
3 dl | |
Ströbröd
|
2 dl |
Ljus sirap
|
1 dl |
Malen ingefära
|
2 tsk |
Malen muskot
|
3 krm |
Nymalen svartpeppar
|
|
Salt
|
2 tsk |
Ägg
|
1 |
Ströbröd
|
2 msk |
50 g |