Vegetarisk Jansson

Vegetarisk Jansson

1 tim 10 min
Går att frysa
En krämig och god Janssons frestelse utan ansjovis, där vi ersatt fisken med syrlig syltlök. En ny klassiker på julbordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Visa den {klassiska} varianten
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-jansson/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skär löken i tunna skivor eller klyftor. Fräs dem mjuka i lite smör i en stekpanna.
  • Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär syltlöken i bitar.
  • Stöt kryddpeppar och lagerblad i en mortel och blanda med salt.
  • Varva potatis, lök, syltlök, peppar, lagerblad och salt i en ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk.
  • Strö över ströbröd och klicka på resten av smöret. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Rödlök
1
50 g
Mjölig potatis
750 g
Syltlök
1 dl
Kryddpeppar
½ tsk
Lagerblad
1
Salt
1 tsk
2 dl
1 dl
Ströbröd
1 msk