Vegetarisk Jansson

Vegetarisk Jansson

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(72 st)

En krämig och god jansson där vi ersatt anjovisen med syrlig syltlök. En ny klassiker på julbordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i tunna skivor eller klyftor. Fräs dem mjuka i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Skär syltlöken i bitar. Stöt kryddpeppar och lagerblad i en mortel och blanda med salt. Varva potatis, lök, syltlök, peppar, lagerblad och salt i en ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbröd och klicka på resten av smöret. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: