Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Vegetarisk sill i krämig ört- och citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Testa vegetarisk sill i krämig yoghurtsås med smak av hela örtagården. Gör gärna dubbel sats av shitakesvampen och lägg in i olika såser för ett varierat, vegetariskt sillbord!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g shiitakesvamp
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk senapsfrön

Ört- och citronsås:

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och skiva svampen grovt. Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen. Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.

Rör ihop ingredienserna till såsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn.

Tips:

Shiitakesvamp går bra att bytas mot skogschampinjoner.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem