Risotto med saffran och fänkål

Risotto med saffran och fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(58 st)

En krämig, vegetarisk saffransrisotto med fänkål och gul lök. Saffran trivs bra ihop med fänkål och ger dessutom vaker färg till rätten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka löken. Strimla fänkålen. Fräs det i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran och fräs 1 min. Rör ner buljongen i omgångar, riset ska suga upp vätskan innan mer tillsätts. Låt koka på svag värme ca 20 min. Rör ner ost och crème fraiche. Servera direkt.

Tips:

Risotton passar även bra som tillbehör, t ex till lax eller kyckling.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag