Risotto med saffran och fänkål

Risotto med saffran och fänkål

45 min
Huvudrätt
En krämig, vegetarisk saffransrisotto med fänkål och gul lök. Saffran trivs bra ihop med fänkål och ger dessutom vaker färg till rätten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransrisotto-med-fankal/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Ansa och strimla fänkålen.
  • Fräs det i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran och fräs 1 min.
  • Rör ner buljongen i omgångar, riset ska suga upp vätskan innan mer tillsätts. Låt koka på svag värme ca 20 min.
  • Rör ner ost och crème fraiche. Servera genast.
Klart!

Risotton passar även bra som tillbehör, t ex till lax eller kyckling.

Energi:

435 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Risottoris
2½ dl
Gul lök
1
Fänkål
300 g
3 msk
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Varm grönsaksbuljong
6 dl
100 g
1 dl