Risotto med saffran och fänkål

Risotto med saffran och fänkål

Betyg

(44 st)

En härligt krämig, vegetarisk risotto med fänkål och gul lök. Saffran trivs bra ihop med fänkål och ger dessutom vacker färg till rätten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken. Strimla fänkålen. Fräs det i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran och fräs 1 min. Rör ner buljongen i omgångar, riset ska suga upp vätskan innan mer tillsätts. Låt koka på svag värme ca 20 min. Rör ner ost och crème fraiche. Servera direkt.

Tips:

Risotton passar även bra som tillbehör, t ex till lax eller kyckling.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem