Potatisterrine med cheddarost

Potatisterrine med cheddarost

Betyg

(12 st)

60+ min

Terrine med hög impafaktor som passar till det mesta på julbordet. Du kan också skära den i skivor och steka i smör som förrätt eller servera som tillbehör på nyårssupén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop grädde, ägg, kryddpeppar, salt och peppar i en bunke. Tillsätt riven ost och smula ner vitosten. Skala och skiva potatisen tunt och lägg ner i ostblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i en 1 ½ liters brödform. Packa potatisblandningen i formen. Lägg på lagerblad. Grädda i nedre delen av ugnen ca 80 min, tills terrinen känns mjuk. Låt svalna. Ställ kallt till nästa dag. Skär upp i skivor.

Tips:

Skär potatisterrinen i skivor och stek skivorna i smör och servera varma.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem