Pizza med cheddar och rosmarin

Pizza med cheddar och rosmarin

30 min Huvudrätt
Denna lättlagade pizza med härlig smak av god ost och knapriga valnötter är ett perfekt tillbehör till glöggen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grovhacka valnötterna. Bred kvarg på degen och strö över ost, nötter, rosmarin och flingsalt.
  • Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Skär fikonen i tunna klyftor och lägg på pizzan vid servering.
Klart!
Tips:

Det är även gott att toppa pizzan med färska dadlar!

Energi:

725 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Pizzadeg ca 400 g
1
Valnötter
2 dl
125 g
150 g
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Flingsalt
½ msk
Färska färska fikon
4