
Har du tröttnat på de klassiska julrätterna och vill prova något nytt i år? Här har vi samlat tips på julbordsmat som sticker ut.
- Gummans currysill från Skåne. Detta är en härligt krämig sill med inslag av curry.
- Sveciasill. Testa att göra sill på ett helt nytt sätt! Du blandar sillen vid bordet precis innan gästerna tar för sig.
- Små frestelser i miniformat. Duka fram små söta Janssons med lagrad ost och knäckebröd.
- Prinskorv med ingefärspäron och dipp. Spännande och oväntat gott på julbordet. Gräddfilsdipp smaksatt med senap är pricken över i.
- Gravlaxtartar. En annorlunda variant på gravlaxen som gärna serveras med en citronklyfta och smetana.
- Tomtegröt med apelsinströssel. Bästa julgröten lagar du i ugnen.
- Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter. Saffransdoftande palsternacka blir ett fräscht inslag på julbordet.
- Baconkola. Julens galnaste godis och en garanterad snackis vid julbordet.