Isad vintersallad

Isad vintersallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Vintrig sallad som får sötma från päron och sälta från ädelost. För att få grönsakerna riktigt krispiga får de ligga i isvatten en stund.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Dressing:

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 4 msk Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt. Skala jordärtskockorna och skiva eller hyvla dem tunt. Finstrimla salladen. Lägg jordärtskockor och sallad i en bunke med iskallt vatten, ställ kallt. Plocka loss bladen från brysselkålen och lägg i ett durkslag. Häll kokande vatten över dem. Lägg brysselkålsbladen i bunken med iskallt vatten, minst 30 min. Skala och kärna ur päronet. Strimla päronet och smula osten. Häll av vattnet från grönsakerna och bland alla ingredienser till salladen. Ringla över dressingen och servera direkt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 337 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag