Isad vintersallad

Isad vintersallad

1 tim
Vintrig sallad som får sötma från päron och sälta från ädelost. För att få grönsakerna riktigt krispiga får de ligga i isvatten en stund.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/isad-vintersallad/

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt.
  • Skala jordärtskockorna och skiva eller hyvla dem tunt. Finstrimla salladen. Lägg jordärtskockor och sallad i en bunke med iskallt vatten, ställ kallt.
  • Plocka loss bladen från brysselkålen och lägg i ett durkslag. Häll kokande vatten över dem.
  • Lägg brysselkålsbladen i bunken med iskallt vatten. Låt stå minst 30 min.
  • Skala och kärna ur päronet. Strimla päronet och smula osten.
  • Häll av vattnet från grönsakerna och bland alla ingredienser till salladen.
  • Ringla över dressingen och servera direkt.
Klart!
Energi:

337 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Jordärtskockor
6
Romansallad
1
Brysselkål
8
Päron
1
140 g
Dressing:
Rödvinsvinäger
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Svartpeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Kallpressad rapsolja
2 msk
1 dl