
Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök
Små munsbitar med blomkål och ost passar bra med syrlig rödlök och festlig rom.
Ingredienser
Receptet gäller för 24 st
- 200 g blomkål
-
150 g Arla Präst®, riven
- 3 ägg
- 2 tsk fiberhusk
- ½ tsk salt
-
50 g Arla® Svenskt Smör
Picklad rödlök:
- 1 liten rödlök
- 1 msk pressad citron
Till servering:
-
2 dl Arla Köket® crème fraiche
- 120 g löjrom
- 2 msk finhackad färsk gräslök
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Börja med den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn. Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten. Stek 24 plättar i smör i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Toppa med löjrom och picklad rödlök och gräslök.
Näringsvärden, per styck inkl tillbehör
- Energi: 88 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 1 g
- Fett: 8 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut