Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

Betyg

(32 st)

Små munsbitar med blomkål och ost passar bra med syrlig rödlök och festlig rom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Picklad rödlök:

  • 1 liten rödlök
  • 1 msk pressad citron

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn. Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten. Stek 24 plättar i smör i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Toppa med löjrom och picklad rödlök och gräslök.

Näringsvärden, per styck inkl tillbehör

  • Energi: 88 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem