Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök

45 min Buffé Förrätt
Små munsbitar med blomkål och ost passar bra med syrlig rödlök och festlig rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med den picklade rödlöken. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Häll över citronsaften och ställ åt sidan.
  • Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn. Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten.
  • Stek 24 plättar i smör i en stekpanna. Låt svalna något.
  • Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Låt svalna något.
  • Toppa med löjrom och picklad rödlök Låt svalna något.och gräslök.
Klart!
Energi:

88 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Blomkål
200 g
150 g
Ägg
3
Fiberhusk
2 tsk
Salt
½ tsk
50 g
Picklad rödlök:
Liten rödlök
1
Pressad citron
1 msk
Till servering:
2 dl
Löjrom
120 g
Finhackad färsk gräslök
2 msk