Green goddess-sallad på grönkål

Green goddess-sallad på grönkål

20 min Buffé Huvudrätt
Denna green goddess-sallad är gjord på grönkål och är toppad med granatäpple. Dressingen består av färska örter, avokado, nötter och gräddfil. Den passar alldeles utmärkt att servera på julbordet till köttbullar och kallskuret, men den är även god att njuta av även resten av året. Toppen att servera till allt grillat!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/green-goddess-sallad-pa-gronkal/

Gör så här

  • Grovhacka örterna. Skala och skiva vitlöken. Halvera och gröp ur avokadon. Rosta nötterna.
  • Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt citron, gräddfil och salt. Mixa slätt.
  • Repa kålen från stjälken och skär den i mindre bitar. Skiva löken, rosta mandeln och hacka den grovt.
  • Blanda med dressingen. Strö granatäpple och flingsalt över green goddess-salladen.
Klart!
Energi:

486 kcal

Fiber: 17 g
Protein: 16 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Dressing:
Färsk basilika
1 kruka
Färsk koriander
1 kruka
Bladpersilja
50 g
Vitlöksklyfta
1
Avokado
1
Skalade pistagenötter
1 dl
Citron, finrivet skal och saft
1
3 dl
Salt
1 tsk
Sallad:
Grönkål
250 g
Salladslök
1 knippe
Skållad mandel
2 dl
Granatäppelkärnor
ca 1 dl
Flingsalt