Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Betyg

(59 st)

Palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skär palsternackorna i tunna klyftor. Rör ut saffranet i hett vatten. Grovhacka och rosta nötterna i 1 msk smör och 1 krm salt. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull. Tillsätt syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackor. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka. Strö över nötter och persilja.

Tips:

Smula över Kvibille Ädel som får smälta härligt i palsternackorna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem