Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(70 st)

Palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 700 g palsternackor
  • 1 pkt saffran à ½ g
  • 1 msk vatten
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 krm salt
  • ½ färsk röd chili
  • 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • ½ dl hackad bladpersilja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skala och skär palsternackorna i tunna klyftor. Rör ut saffranet i hett vatten. Grovhacka och rosta nötterna i 1 msk smör och 1 krm salt. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull. Tillsätt syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackor. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka. Strö över nötter och persilja.

Tips:

Smula över Kvibille Ädel som får smälta härligt i palsternackorna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag