Äntligen är det dags att samla vänner och familj inför en av årets höjdpunkter: kräftskivan! Här har vi samlat våra godaste recept och tips som tar kräftfesten till nästa nivå.
Kräftorna – koka själv eller köp frysta
Ska du koka egna kräftor från grunden? Här är ett enkelt recept på hur du bär dig åt, samt tips på en god kräftlag. Har du inte begett dig ut på kräftfiske i år kan du även använda den kokta lagen till att tina frysta kräftor i.
Hur mycket kräftor per person?
Hur mycket kräftor du behöver handla till gästerna är såklart svårt att säga exakt, men du kan satsa på cirka 500 gram kräftor per person. Är det riktiga kräftälskare som kommer så kan du öka till cirka ett kilo per person.
Tillbehören – det riktiga huvudnumret?
För många är det just tillbehören som lockar på kräftbordet. Hur gott det än är med kräftor är det inte mycket som mäter sig mot goda röror, pajer och färskt bröd. Västerbottenpajen har en given plats, men våga även ge utrymme för nya smaker! Här hittar du tips på både klassiska och nya tillbehör att testa.
Pajer
Goda pajer är ett måste på kräftbordet. Satsa på en klassisk västerbottenpaj, lökpaj, eller upptäck alla våra andra pajer som passar riktigt bra till kräftskivan.
Röror och såser
Såser och röror får man aldrig nog av. Nedan har vi listat några av våra favoriter, men får du inte nog av såsigheter hittar du ännu fler recept på såser till kräftskivan här!
Bröd och sallad
Vad är väl såser och röror utan goda, färska bröd att doppa i? Glöm inte heller en fräsch sallad!
Runda av med sött
Kräftskivans final är här – dessertbordet! Använd sensommarens blåbär och höstens första äpplen till riktigt goda desserter som imponerar.
Behöver du mer inspiration?
Här hittar du en komplett receptsamling med alla våra recept som passar utmärkt till kräftskivan.