Pan pizza med kantareller och dill

40 min
Arbetstid: 25 min
Brunch Buffé Mellanmål Tillbehör
Pan pizza med kantareller och dill

Denna härlig pizzapaj passar utmärkt som tillbehör till kräftskivan eller som enklare lunch tillsammans med grönsallad.

Ingredienser

Kantareller
300 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Vetemjöl
Färdig pizzadeg à 550 g
1
½ dl
100 g
Dillstjälkar
2
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ansa svampen och dela ev stora svampar i mindre bitar. Skiva vitlöken tunt.
  • Stek svampen i en torr stekpanna som tål ugn, ca 25 cm i diameter, tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och vitlök.
  • Sänk värmen och stek ytterligare 3-4 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg över i en skål.
  • Pudra lite vetemjöl i den varma pannan. Tryck ut pizzadegen och låt den gärna gå lite över kanten.
  • Bred crème fraiche över pizzadegen. Strö ost i botten och toppa med den stekta svampen.
  • Grädda mitt i ugnen 18-20 min.
  • Toppa med färsk dill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

324 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 15,3 % 12,2 g
Fett: 52,7 % 19,3 g
Kolhydrater: 32 % 25,5 g
https://www.arla.se/recept/panpizza-med-kantareller-och-dill/