Ost- och potatisfocaccia med dillfrö

Ost- och potatisfocaccia med dillfrö

60+ min
Detta bröd har sin självklara plats under årets alla festligheter. Passar såväl på kräftskivan som till studentfesten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen.
  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölk och vatten. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst upp sig.
  • Tillsätt resterande degvätska, potatis, dillfrö, salt och hälften av oljan. Rör ner mjölet och arbeta till en smidig deg.
  • Smörj en långpanna med resterande olja.
  • Stjälp ner degen och platta till med händerna till ca 1 cm tjock deg. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 tim.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Skär osten i cm-tjocka stavar och skiva löken. Tryck ner krondill, ost och lök i degen. Strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
  • Låt brödet svalna på galler.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Potatis
300 g
Jäst
25 g
1 dl
Vatten, max 37°
2 dl
Dillfrön
1 msk
Salt
1½ tsk
Olivolja
1 dl
Vetemjöl
ca 6 dl
75 g
Rödlök
½
Krondill
1 knippe
Flingsalt