Sallad med betor, äpple och dill

Sallad med betor, äpple och dill

Betyg

(12 st)

Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing - och du har en smakrik och krispig sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 msk kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala betorna. Kärna ur äpplet. Skiva betor och äpple så stunt som möjligt, gärna på en mandolin. Lägg dem i en bunke och tillsätt dill, kapris, olja, vinäger, salt och peppar. Krama ihop väl. Toppa med dill vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem