Sallad med betor, äpple och dill
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Tillbehör
•
Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing - och du har en smakrik och krispig sallad. Servera gärna denna krispiga sallad till kyckling, lax eller lamm.
Ingredienser
|
Betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta
|
500 g |
|---|---|
|
Grönt äpple
|
1 |
|
Hackad färsk dill
|
1 dl |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Rapsolja
|
2 msk |
|
Äppelcidervinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
207 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 6,3 % | 3,2 g |
| Fett: | 54,4 % | 12,7 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 20 g |