Sallad med betor, äpple och dill

Sallad med betor, äpple och dill

30 min
Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing - och du har en smakrik och krispig sallad. Servera gärna denna krispiga sallad till kyckling, lax eller lamm.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-betor-apple-och-dill/

Gör så här

  • Skala betorna. Kärna ur äpplet. Skiva betor och äpple så stunt som möjligt, gärna på en mandolin.
  • Lägg dem i en bunke och tillsätt dill, kapris, olja, vinäger, salt och peppar. Krama ihop väl.
  • Toppa med dill och servera med crème fraiche.
Klart!
Energi:

130 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta
500 g
Grönt äpple
1
Hackad färsk dill
1 dl
Kapris
2 msk
Rapsolja
2 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm