Sallad med betor, äpple och dill

Sallad med betor, äpple och dill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing - och du har en smakrik och krispig sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta
  • 1 grönt äpple
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 msk kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala betorna. Kärna ur äpplet. Skiva betor och äpple så stunt som möjligt, gärna på en mandolin. Lägg dem i en bunke och tillsätt dill, kapris, olja, vinäger, salt och peppar. Krama ihop väl. Toppa med dill vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem