Cheesecake - Recept | Arla
Cheesecake

Cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(406 st)

Cheesecake är en verklig amerikansk klassiker med krämig färskost och gräddfil. Toppa gärna denna cheesecake med rårörda hallon eller andra goda bär.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 port

Till servering

  • 125 g hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa eller mixa kexen fint.
  3. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
  5. Vispa ihop färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda 20–25 min. Låt kakan svalna ca 10 min.
  7. Rör ihop gräddfil, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare 10–15 min. Låt kakan kallna.
  8. Rör ihop hallon och socker och servera till cheesecaken.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa: