Lökpaj

Lökpaj

1 tim Buffé Förrätt
Den här goda lökpajen innehåller tre sorters lök, cheddar och Kesella® kvarg. Den passar alldeles utmärkt att servera när det vankas kräftskiva. Om du haft lyckan att hitta kantareller passar de utmärkt att smörsteka och toppa pajen med. Lika god att äta varm som ljummen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lokpaj/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, ev med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i frysen ca 15 min.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Strimla purjolöken. Skala och skiva rödlök och vitlök. Lägg undan lite rödlök till garnering. Stek löken mjuk i smör-&rapsolja. Låt svalna.
  • Finhacka färsk timjan. Vispa ihop kvarg, ägg, cheddar, timjan, paprikapulver och salt.
  • Rör ner den stekta löken och blanda väl. Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med den sparade rödlöken.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!
Energi:

373 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
125 g
Vatten
1- 2 msk
Fyllning:
Purjolök
1
Rödlökar
2
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Färsk timjan
½ kruka
250 g
Ägg
2
150 g
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk