Frukost

7 heta frukosttrender

7 heta frukosttrender Starta dagen med en uppiggande matchabowl, recept finns längre ner på sidan!

Dagens första mål är hetare än någonsin. Här spanar vi in sköna långfrukostar, fikainspirerade frukosttrender, goda energikickar, uppdaterade klassiker och mycket mer!

1. Långfrukost

Numera är hybridarbetet det nya normala för många och ger chansen till en längre frukost. För dagar på hemmakontoret kan restiden till jobbet nu istället läggas på att steka ägg och bacon för den som gillar brittisk frukost. Yogin kan istället göra en vacker vitaminrik smoothiebowl. Långfrukosten är ett härligt sätt att förgylla vardagen.

2. On the go

Frukost i farten-trenden fortsätter parallellt med hemmafrukostätande av episka mått. Smoothie är perfekt att mixa och ta med i språnget. Utbudet av snabba mellisprodukter ökar stadigt: drickyoghurt, drickkvarg, yoghurt med müsli. Det finns till och med klämmisar för vuxna.

3. Brinner = breakfast + dinner

Frukost är så hett att vi inte vill bara äta det länge, utan hela dagen. Allt fler restauranger och kaféer, både utomlands och i Sverige, satsar på brinner och serverar äggrätter, smoothies, goda mackor och gröt dagen lång.

4. Fika fast frukost

Starta dagen med något riktigt lyxigt – den här trenden bjuder på fikaklassiker i frukostformat som overnight oats, frukostshakes, eller gröt med en söt tvist.

5. Kickstarta dagen med proteinrik frukost

Med energifyllda bowls, shakes, pannkakor, bröd och annat gott håller du dig mätt länge och är redo för vad dagen har att erbjuda! De här proteinrika godsakerna funkar lika bra inför träningspasset som till en lat morgon hemma i soffan.

6. Frukostklassiker 2.0

Frukostklassikerna håller ställningarna men serveras i ny roligare form. Till exempel pancake cereal, pannkakor i miniformat, överdådiga pancake platters med tillbehör ex-tra allt, eleganta grötbowls, ungsbakad gröt och äggrätter och smörgåsar i ny tappning.

7. Nybakat bröd utan krångel

Att njut av nybakat bröd till frukost kan vara enkelt och behöver inte ta särskilt lång tid. Lättlagat bröd i form av kalljästa frallor förbereder du kvällen innan och låter jäsa i kylskåpet över natten. Baka med det du har hemma och grädda några minuter innan det är dags för frukost!

Upptäck mer frukost!