Äppelkaksgröt

Äppelkaksgröt

20 min Mellanmål Frukost
En mättande och god gröt med smak av äppelkaka. Lyxa till din äppelkaksgröt med rostade pekannötter och brynt smör. Den perfekta helgfrukosten eller mellanmålet för dig som vill ge lite extra tid åt din gröt!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelkaksgrot/

Gör så här

Steel cut oats:
  • Koka upp steel cut oats, havredryck, vatten och salt i en kastrull. Låt sjuda under omrörning ca 6 min.
Topping:
  • Skär äpplet i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplet gyllene och mjukt. Smaksätt med kanel.
  • Smält 25 g smör i en kastrull och smält under konstant vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Ta från värmen.
  • Toppa gröten med stekt äpple, pekannötter och brynt smör. Servera äppelkaksgröt med havredryck.
Klart!
Energi:

438 kcal

Fiber: 7,7 g
Protein: 5 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 30,2 g

Ingredienser

Gröt:
Havregryn, steel cut oats
1½ dl
2½ dl
Vatten
2½ dl
Salt
½ tsk
Topping:
Äpple
1
1 msk
Malen kanel
½ msk
25 g
Rostade pekannötter
½ dl
1 dl