Rågsmörgås med färskost och avokado

Rågsmörgås med färskost och avokado

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

10 min

Dukkah är en egyptisk kryddblandning med nötter och frön. Gör gärna en stor sats för strösslet är även gott på ugnsbakad kyckling, till matiga sallader eller som dipp med olivolja och pitabröd.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dukkah (1 sats):

  • 4 msk rostade korianderfrön
  • 2 msk rostad hel spiskummin
  • 2 tsk rostade svartpepparkorn
  • 3 dl rostade blandade nötter
  • 2 dl rostade sesamfrön
  • 2 msk flingsalt
  • 2 msk torkad timjan

Gör så här:

Gör så här:

Rosta brödet och bred på ett lager färskost. Toppa med avokado, rädisa, krasse och dukkah.

Dukkah:

Stöt kryddorna i en mortel. Hacka nötterna och blanda med de stötta kryddorna samt sesamfrön, salt och timjan. Häll upp i en glasburk med tättslutande lock. Håller ca 2–3 mån.

Näringsvärden, per port exkl dukkah

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem