Rågsmörgås med färskost och avokado

Rågsmörgås med färskost och avokado

10 min Mellanmål
Dukkah är en egyptisk kryddblandning med nötter och frön. Gör gärna en stor sats för strösslet är även gott på ugnsbakad kyckling, till matiga sallader eller som dipp med olivolja och pitabröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ragsmorgas-med-farskost-och-avokado/

Gör så här

  • Rosta brödet och bred på ett lager färskost.
  • Toppa med avokado, rädisa, krasse och dukkah.
Dukkah:
  • Stöt kryddorna i en mortel.
  • Hacka nötterna och blanda med de stötta kryddorna samt sesamfrön, salt och timjan.
  • Häll upp i en glasburk med tättslutande lock.
  • Håller ca 2–3 mån.
Klart!
Energi:

160 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Rågbröd
4 skivor
40 g
Skivad avokado
1
Skivade rädisor
4
Krasse
1 ask
Dukkah (1 sats):
Rostade korianderfrön
4 msk
Rostad hel spiskummin
2 msk
Rostade svartpepparkorn
2 tsk
Rostade blandade nötter
3 dl
Rostade sesamfrön
2 dl
Flingsalt
2 msk
Torkad timjan
2 msk