Bröd med cottage cheese och pumpafrön

Bröd med cottage cheese och pumpafrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

60+ min

Baka bröd med cottage cheese! Dessa underbara och luftiga frallor blir extra saftiga och proteinrika tack vare osten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 1 ägg, uppvispat
  • ½ dl pumpakärnor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, cottage cheese, honung, salt och pumpakärnor.
  3. Blanda mjölsorterna och rör ner lite i taget i degvätskan, det ska bli en ganska lös deg. Arbeta degen för hand ca 10 min eller i maskin 5 min. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek ca 40 min.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Baka ut till 25 runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag