Frukost

Europa runt på 8 frukostar

Europa runt på 8 frukostar

God morgon! Good morning! Guten Morgen! Vad äter man till frukost i olika länder? Vi tar oss ut på en frukosttur i Europa.

1. Dansk de luxe

När det är riktigt festligt äter danskarna wienerbröd till frukost. Annars är deras frukost rejäl och skandinavisk med smörgås, gärna på danskt rågbröd eller fralla, och yoghurt med flingor eller müslli.

2. Franskt fras

Gobakat som pain au chocolat, croissant eller baguette med smör och marmelad till kaffet är en vanlig fransk frukost. Och vet du? det är alltid tillåtet att doppa.

3. Italiensk gokaffe

Kaffet har huvudrollen i en italiensk frukost, oftast i form av caffe latte eller cappucino. Till det småkaka, kex, sockerkaka eller en croissant. Ätes helst på stående fot i närmsta bar.

4. Stadig frühstück

Tyskarna är som vi och äter gärna en rejäl frukost med smörgås, gjord på något av alla deras goda bröd, yoghurt och hemgjord müsli.

5. Sött spanskt

Småkakor som de här goda valnötskakorna, kex eller en croissant och kaffe räcker som start på dagen i Spanien. Är det riktig fest blir det en strut friterade härligt fetsock-riga churros.

6. So British!

Engelsmännen gör det rejälare med ägg, bacon, korvar, toast med bönor i tomatsås, juice, te, kaffe...Prova dessa ljuvliga scrambled egg med cottage cheese. Bacon kan absolut serveras till.

7. Mera Medelhav

Oliver, vitost, tomat och vitt bröd sprinklat med olivolja är vanlig frukost i Grekland och Turkiet. De här sconesen med oliver och timjan flyttar dig direkt dit.

8. Schweiziska originalet

Trendiga overnight oats är rena babyn jämfört med bircher müsli. Läkaren Maximilian Bircher-Brenner skapade rätten kring 1900 som hälsosam frukost till sina patienter. Här är vårt recept på rågröt med kvarg, nötter och blåbär.

Nyfiken på frukostar i resten av världen?