Kardemummakaka
1 tim 25 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=jpg)
En saftig kaka med mycket kardemummasmak så som mormor eller farmor bakar den. Toppad med flagad mandel får kardemummakakan en ännu mer traditionell känsla. Så fantastiskt god med ett glas mjölk till!

Carolina Soudah
Receptkreatör

Ingredienser
Kardemummakaka:
150 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |
½ dl | |
Mandelspån
|
½ dl |
Gör så här
Kardemummakaka:
Näringsvärden, per bit
Energi:
283 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 15 g |

