Receptsamling Banan
En banan är alltid ett gott och enkelt val när du känner dig lite hungrig. Men förutom som mellanmål, finns det massor av roliga sätt att använda bananen i matlagningen – läs vidare för att lära dig mer om bananen och hur du kan använda den i både söta och salta recept!
Läs merSmak
En undermogen banan har en syrlig smak med en beska som nästan torkar ut tungan. När bananen är helt mogen blir den sötare, och en övermogen banan är väldigt söt med lite kryddig smak.
Tillagning och servering
De flesta bananer äts som färsk frukt; på språng eller som ett snabbt mellanmål. Det är ett bra val, eftersom bananer innehåller både vitaminer, mineraler och kostfiber.
Det går bra att äta skalet av en banan om den är mogen. Du kan också använda skalet i en smoothie eller steka det till en wok.
Bananer kan användas till fruktsallader, desserter, kakor, gröt och smoothies. Men även som tillbehör till risrätter och andra curryrätter.
Utforska alla våra recept med bananer, här hittar du bland annat vår populära banankaka och smaskiga bananpannkakor.
Säsong
Banan är i säsong hela året.
Kalorier i banan
95 kcal per 100g.